ratio pixel

Manager Bestuur & Strategie met Groeiversneller I - ROC TOP (Vervuld))

Korte beschrijving

Voor ROC TOP is Aardoom & de Jong op zoek naar een verbindende en inspirerende manager Bestuur & Strategie. Neem jij graag initiatief, weet je van aanpakken en neem je humor mee? Heb je een stevige persoonlijkheid en weet je goed om te gaan met een complexe omgeving? Wil je daarnaast een sprong maken in je eigen ontwikkeling? Dan is hier de functie voor jou!

 

Manager Bestuur & Strategie

(32 uur – 36,86 | Amsterdam Noord)
 

Functieomschrijving

Primair ligt je focus op het verder inrichten en opbouwen van een sterk team waardoor de kwaliteit van beleid wordt verbeterd. Je bereidt samen met de collega's binnen je afdeling beleidsvoorstellen voor en zorgt voor uitvoering ROC-breed en ondersteunt met de collega's van je afdeling de uitvoering op campusniveau. Je monitort met je afdeling de effecten van het beleid, zodat successen gevierd kunnen worden en tijdig kan worden bijgestuurd als dat nodig is.
Daarnaast ben je ook eindverantwoordelijke voor het marketing- en communicatiebeleid.
Je bent sparringpartner voor het College van Bestuur en het directieteam. Je rapporteert aan de CvB-voorzitter en werkt nauw samen met je collega-managers van de bedrijfsvoering en met de campusdirecteuren.
Je neemt initiatief in het proces van strategie- en beleidsontwikkeling en de opvolging hiervan. Je stelt ook zelf strategische beleidsnotities en rapportages op. Je zorgt dat afgesproken voortgangsmetingen en –rapportages tijdig tot stand komen. Je zit voor of maakt deel uit van verschillende overlegorganen binnen het vakgebied.

Je bent een leider die de medewerkers van de afdeling B&S in hun kracht zet. Je schakelt gemakkelijk tussen de verschillende niveaus binnen ROC TOP. 

 

Functie eisen

Als manager beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • Universitair werk- en denkniveau.
 • Leidinggevende ervaring in een complexe organisatie in de publieke of onderwijssector.
 • Veranderingsgezinde teamspeler met goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Brede kennis van bestuur en beleid en de relevante wet- en regelgeving.
 • Affiniteit met het (beroeps)onderwijs.
 • Ervaring in het mbo.

Verder herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken:

 • Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel, overtuigingskracht, onafhankelijke opstelling.
 • Analytisch scherp, strategisch denker, omgevingsbewust en flexibel.
 • Humor, communicatief vaardig en openstaan voor andere ideeën.

 

De Groeiversneller l - Impact & Effectiviteit
Naast jouw baan als manager neem je deel aan Groeiversneller l – Impact & Effectiviteit. Dit eenjarig ontwikkelprogramma ondersteunt je om jezelf versneld te ontwikkelen bij ROC TOP. 
Je werkt aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Niet alleen je zelfkennis en zelfinzicht nemen toe, je verbetert ook jouw interactie en communicatie met anderen. Daarnaast ga je je verdiepen in een reeks stevige inhoudelijke thema’s die het verschil maken in de zorg/publieke sector. Zo word je effectiever in je werk en wordt impact maken eenvoudiger. 

Kijk voor meer informatie over Groeiversneller l - Impact & Effectiviteit op: 
https://www.aardoomendejong.nl/ontwikkelen/academie/groeiversneller

Bedrijfsprofiel

ROC TOP biedt maar liefst vijftig verschillende opleidingen, geclusterd in vier campussen op diverse kleinschalige locaties in Amsterdam. Onze docenten werken in teams samen om de vierduizend studenten, variërend in de leeftijd van 16 tot 60 jaar persoonlijke aandacht en maatwerk te bieden tijdens hun leerproces.

Afdeling  
Bestuur & Strategie (B&S) richt zich primair op de advisering over en ondersteuning bij organisatie brede, strategische vraagstukken op het gebied van o.a. kwaliteitszorg, onderwijsinnovatie en positionering van ROC TOP. De strategische koers, de Kwaliteitsagenda en de bestuurlijke prioriteiten vormen hiervoor het kader. 
De afdeling bestaat uit ca 12 medewerkers. 4 medewerkers Marketing & Communicatie en de andere medewerkers zijn verantwoordelijk voor kwaliteitszorg, onderwijsinnovatie en het actualiseren van het huidige beleid. 
Een belangrijke opgave is de positionering van de afdeling B&S en de professionals van jouw afdeling binnen ROC TOP.
 

Arbeidsvoorwaarden

ROC TOP biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier een functie (voor 32 tot 36,86 uur per week). Naast een pakket van uitstekende primaire (schaal 13 conform CAO MBO en afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €6.421,- bruto per maand op basis van fulltime) en secundaire arbeidsvoorwaarden (conform CAO MBO, waaronder een 13e maand) krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele organisatie. Deelname aan het ontwikkelprogramma Groeiversneller I hoort ook bij je arbeidsvoorwaarden.

Procedure

Voor informatie over de functie, het programma Groeiversneller I of over de procedure kun je contact opnemen met Klaartje Slot, telefoonnummer 06-85533039.

Het voorbereiden van een casus, een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure. Een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Als manager Bestuur & Strategie heb je daarnaast een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom vragen we van iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 26 september tegemoet.
Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten kan de vacature eerder worden gesloten, dus wacht niet, maar reageer meteen.


Voor deze procedure is de volgende planning vastgesteld:

 • Oriënterende gesprekken bij Aardoom & de Jong vinden plaats tot en met week 39/40
 • Selectiegesprekken bij ROC TOP zijn gepland op 12 oktober en in de week erna
 • Afronding en arbeidsvoorwaardengesprek vinden plaats in week 42 en 43

Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop.

 

Contactpersonen
Klaartje Slot | e-mail: klaartje@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-85533039 
Maurice Sluis | e-mail: sluis@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-34301730