Maak potentieel waar

Het realiseren van jouw meerjarenstrategie en een duurzaam succesvolle organisatie vraagt maximaal gemotiveerde, capabele medewerkers. ADJ faciliteert daarom met veel energie de ontwikkeling van talent, zodat zij goed kunnen zijn en nog beter kunnen worden. Hierbij is er alle aandacht voor wat hen ten diepste drijft. Zie meer, kom verder.

Potentieel inzichtelijk maken, ontsluiten én ontwikkelen, dat is wat we bij ADJ dagelijks doen. Met inspirerende ontwikkelprogramma’s, krachtige teaminterventies en persoonlijke coaching & mentoring bevorderen we de inzet en kwaliteit van competenties. Op zowel organisatie-, afdeling- als individueel niveau. Altijd zo persoonlijk als mogelijk.

Assessments

Ontwikkelassessments

Welk ontwikkelpotentieel bezit de medewerker en hoe kan competentiegroei worden bevorderd? Past de huidige rol bij de kernkwaliteiten of sluit een andere positie beter aan op het natuurlijke talent? Antwoorden op dit type vragen geven we met onze ontwikkelassessments. Met onze kennis van rolrelevante competenties en organisatieculturen bij maatschappelijke organisaties kunnen we treffend adviseren over inzet en ontwikkeling van talent.  Zo kun je de talenten van medewerkers maximaal benutten.

Selectie assessments

Voldoet de sollicitant aan de kwaliteiten die nodig zijn voor de omstandigheden en opgaven van de vacante rol? Met welke aandachtspunten moet rekening worden gehouden en welk potentieel kan worden benut? Dergelijke vragen worden beantwoord met onze selectie assessments. We genereren een geobjectiveerd beeld van de duurzame geschiktheid door drijfveren, capaciteiten, ontwikkeld gedrag en zelf-reflectief vermogen om te toetsen. Met persoonlijke betrokkenheid, zowel bij onze opdrachtgever als bij de kandidaat.

Ontwikkel 

programma’s

Voor startende managers, leidinggevenden die verder willen komen, bestuurders, nieuwe toezichthouders en ervaren specialisten die zich willen (blijven) ontwikkelen, verzorgen we inspirerende ontwikkelprogramma’s. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan daarin centraal. Samen maken we de maatschappelijke sector iedere dag een beetje mooier.

Zie meer over Groeiversneller en kom verder
Zie meer over De Goede Bestuurder en kom verder
Zie meer over De Nieuwe Toezichthouder en kom verder

Coaching & Mentoring

Bij ADJ kennen we de uitdagingen van de hogere echelons van maatschappelijke organisaties. We voelen ons intrinsiek betrokken bij de opgaven waar medewerkers voor staan. Met een brede waaier aan deskundige coaches en mentoren kunnen we je ondersteunen bij het ontwikkelen van competenties en het vergroten van persoonlijke effectiviteit. We laten professionals zien hoe zij hun talenten (beter) kunnen benutten en moedigen hen aan nieuwe uitdagingen aan te gaan. Steunend waar het kan en prikkelend waar het moet. Meer weten over onze coachings- en mentoringtrajecten?

Mobiliteit

Soms is er aanleiding om een samenwerking te heroverwegen, omdat het werk is veranderd en de nieuwe opgave minder goed bij de medewerker past of omdat de medewerker zich heeft doorontwikkeld en de oorspronkelijke taken niet meer voldoende inspiratie bieden. In welke rol en context kunnen deze medewerkers met hernieuwde motivatie verder? Dat onderzoeken wij samen met hen. En zo nodig helpen we ze met het bereiken van hun doel.  ADJ verzorgt zowel loopbaan als mobiliteitstrajecten. 

Teamontwikkeling

Organisaties worden beter als medewerkers elkaar aanvoelen en aanvullen op hun weg naar resultaat. Pas wanneer duo’s of teams gezamenlijk over een breed palet van talenten beschikken, wordt een effectieve taakverdeling en afstemming mogelijk. Maar hoe breng je zo’n sterk team nou tot stand? En wat doe je als deze blend van talenten niet al aanwezig is in een groep? ADJ helpt je bij het samenstellen van krachtige teams en ondersteunt teams om elkaar en elkaars talenten (weer) te vinden.

Lees onze blogs

Onze consultants bloggen geregeld. Zij delen graag hun expertise of schrijven over wat zij in de praktijk tegenkomen. Of zetten tips voor je op een rij,  zodat jij daar je voordeel mee kan doen. Op onze website vind je altijd wel een boeiende nieuwe blog. Of een interessant nieuwsitem.

Verder met talentmanagement

Verder met talentmanagement

Het is een begrip dat niet altijd de meest vrolijke associaties oproept, maar in de regel gaat mobiliteit van werknemers zeker niet over het naar de...

Lees meer

Meer weten? 

 Wil je graag meer weten over een van de diensten Talentontwikkeling van ADJ. Klik dan via één van de buttons door voor meer  informatie of bel direct met Nicoliene de Bruijne +31 6 4305 2253. Je kunt ook via de button hieronder contact met haar opnemen.

Zie meer, kom verder.