ratio pixel

Directeur Bedrijfsvoering - Gemeente Dongen

Korte beschrijving

Voor de gemeente Dongen is ADJ op zoek naar een energieke en betrokken directeur Bedrijfsvoering. Wil jij zorgen voor een effectieve en efficiënte brede bedrijfsvoering? Wil je deel uitmaken van een nieuw directieteam? Ben je een authentieke leider, met een strategische blik en integrale aanpak, die gelooft in zelforganisatie en daar ook naar handelt? Ben je bestuurlijk sensitief en ben je bekend met de financiële processen in een gemeente? Reageer dan nu!

Directeur Bedrijfsvoering 
(36 uur, Dongen)

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief organiseren en aansturen van diverse bedrijfsprocessen, waaronder financiën, personeelszaken, burgerzaken, informatiemanagement, communicatie en facilitaire zaken. 

Je maakt deel uit van team Directie, dat naast deze functie bestaat uit de (interim)gemeentesecretaris, directeur Mens en Samenleving, directeur Fysieke Omgeving , directiesecretaris en een directie-assistent. Samen sta je aan de lat voor de uitdagingen van de komende tijd. 

Als directeur Bedrijfsvoering ben je een strategisch partner van het college en lever je een cruciale bijdrage aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. 

Je adviseert gevraagd en ongevraagd op verschillende terreinen, zoals het begrotingsproces. Je geeft strategisch advies richting bestuur, maar bent ook in staat ‘af te dalen' en een praktische blik kan niet ontbreken.

Als directeur Bedrijfsvoering werk je aan de integrale strategie van de organisatie. Je hebt regelmatig afstemmingsoverleg met de portefeuillehouders en je draait wekelijks mee in het directieoverleg. Je zorgt dat de organisatie brede bedrijfsvoering effectief en efficiënt draait.  

Jouw profiel

Als directeur Bedrijfsvoering beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • Ervaring als manager, mede opgedaan in een politiek-bestuurlijke (bij voorkeur ook gemeentelijke) omgeving en binnen het domein van integrale bedrijfsvoering;
 • Heldere visie op modern overheidsmanagement die je weet om te zetten in concrete acties die de in- en externe dienstverlening verbeteren; 
 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;
 • Ervaring met organisatieontwikkeling en het aansturen van veranderingsprocessen;
 • Ervaring met financiële processen op directieniveau.

Daarnaast herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken:

 • Gericht op samenwerking,  betrouwbaar en verbindend;
 • Inspirerend, prikkelend en coachend;
 • Strategisch, ontwikkelingsgericht en communicatief;
 • Stevige persoonlijkheid die richting durft te geven en niet bang is om stappen te zetten of in te grijpen als dat nodig;
 • Resultaat- en mensgericht;
 • In staat om te reflecteren op eigen functioneren en gedrag.

Je onderschrijft daarbij het zelf organiserend werken en de kernwaarden lef, samen, toegevoegde waarde en vertrouwen.  

Organisatie

De gemeente Dongen, een groene parel tussen Tilburg en Breda. Op steenworp afstand van De Efteling, Beekse Bergen en de Drunense Duinen. Een warm en gezellig dorp met ruim 27 duizend inwoners. Bekend om de leerlooierijen van weleer. Een sociale gemeente om te wonen en een gastvrije gemeente om te bezoeken. Ooit gekroond tot het gewoonste dorp van Nederland. Maar niets is minder waar. Want als je de gemeente écht leert kennen dan ervaar je hoe ‘bizar bijzonder’ het werkelijk is.

De organisatie maakt elke dag de verbinding met Dongen. Dat doet de gemeente met zelforganiserende teams. En dat betekent: veel samenwerking, onderlinge betrokkenheid, korte lijnen en weinig bureaucratie. 

Arbeidsvoorwaarden

De gemeente biedt een uitdagende en afwisselende functie binnen een dynamische werkomgeving Je krijgt de kans om samen te werken met betrokken collega's en te werken aan projecten die direct impact hebben op het leven van de inwoners. Het salaris is maximaal €8123,- per maand (schaal 14, op fulltime basis) , afhankelijk van opleiding en ervaring.

Je ontvangt bij gemeente Dongen reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer, een laptop, een Individueel Keuzebudget van 17,05% en een telefoon die je ook privé mag gebruiken. Hybride werken is mogelijk. Je hebt dus de mogelijkheid om deels thuis te werken en hiervoor ontvang je dan ook een budget om je thuiswerkplek in te richten. Dit betekent dus ook dat  flexibel werken mogelijk is. De pensioenregeling is via het ABP. 

De gemeente Dongen biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. 
Voor meer informatie zie: https://www.werkenvoordongen.nl/

Procedure

Bij de werving en selectie laat de gemeente Dongen zich bijstaan door het bureau ADJ. Een VOG, referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van ADJ.

ADJ gelooft in de kracht van verschillende achtergronden en perspectieven. Daarom nodigen wij kandidaten die hieraan een bijdrage leveren van harte uit te reageren.

De eerste gespreksronde bij de gemeente Dongen is in week 34. Gesprek bij ADJ vindt daarvoor plaats.
Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 1 augustus 2024 tegemoet.

Contactpersonen
Ronald Gaartman| e-mail: ronald@adj.nl | telefoon: 06-22233604
Emilia Walhout | e-mail: emilia@adj.nl | telefoon: 06-27906944