ratio pixel
UWV

Directieadviseur UWV Uitkeren + Ontwikkelprogramma Groeiversneller (vervuld)

Korte beschrijving

Voor UWV Uitkeren is Aardoom & de Jong op zoek naar een uitstekende Directieadviseur met ambitie en een grote interesse in maatschappelijke ontwikkelingen. Een samenwerkingsgerichte netwerker met overtuigingskracht. Een directieadviseur met een brede kennis van sociale wet- en regelgeving, die deze kennis vertaalt naar dienstverlening, bedrijfsvoering en beleid. En die tijdig de relevante veranderingen en eventuele risico’s signaleert en hier passend op acteert.
Vind jij het een mooie uitdaging om in opdracht van de directie mee te werken aan een breed scala van ontwikkelingen en thema’s, zoals o.a. de menselijke maat, klantdienstverlening, professionele ruimte, kwaliteit, en de doorvertaling van wetten naar uitvoering? Ben je een ijzersterke adviseur die een complex speelveld met vele stakeholders overziet? Staat maatschappelijke relevantie bij jou hoog op de agenda en wil jij resultaatgericht het verschil maken? En wil je bovendien jezelf blijven ontwikkelen? Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet!
 

Directieadviseur
(38 uur, Amsterdam)

 

Functieomschrijving

Als Directieadviseur kom je te werken binnen het organisatieonderdeel Organisatieontwikkeling & Innovatie (O&I) van de divisie Uitkeren. Dit is een relatief nieuwe afdeling, die zodoende nog volop in ontwikkeling is. 

Je maakt onderdeel uit van het team Advies & Innovatie onder leiding van de Manager Advies & Innovatie. De andere teams binnen O&I zijn Communicatie, besluitvormings-ondersteuning en de Uitkeren  Academie. Met deze teams is de Directie volledig ondersteund in de uitoefening van haar functie. Door met deze collega’s in één organisatie onderdeel samen te werken zijn de lijnen in het faciliteren van de directie kort en effectief. O&I investeert in het leerklimaat, innovatie, verandervermogen en communicatie. Samen met de mensen die dagelijks bij dat werk betrokken zijn, in allerlei functies, multidisciplinair. Hiermee zorgen we bovendien voor de ‘fitheid’ van onze organisatie.

Je directe collega’s (19fte) binnen A&I zijn de andere directieadviseurs, Lean black belt experts, veranderkundigen, en kennis- en innovatieadviseurs. Naast de samenwerking binnen het eigen team en met deskundigen binnen O&I en de eigen divisie is samenwerking met de andere divisies en bedrijfsonderdelen een voorwaarde om succesvol te kunnen adviseren.

Jouw werkzaamheden bevinden zich op het snijvlak van beleid en bedrijfsvoering. Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, over de implicaties van beleid voor de uitvoering en brengt praktijkervaringen vanuit de uitvoering terug naar de beleidstafel. Je adviseert de directie van UWV Uitkeren, portefeuillehouders, domeinhouders en projectmanagers. Je neemt daarnaast deel aan divisie-overstijgende trajecten en projecten in opdracht van de directie. 

Taken en verantwoordelijkheden 

  • Je merkt vroegtijdig maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op inzake strategische  thema’s die een relatie hebben met de dienstverlening en bedrijfsvoering van UWV Uitkeren. Je onderscheidt welke ontwikkelingen relevant zijn en je neemt daar actie op door het verder uitzoeken en analyseren van consequenties. 
  • Je initieert, leidt, begeleidt en/of participeert in programma’s en projecten ter realisatie van de visie van Uitkeren. 
  • Je bereidt bedrijfsmatige en strategische beleidsbeslissingen van de directie voor, je doorgrondt complexe (strategische) uitvoeringsvraagstukken ten behoeve van de directie en je zorgt voor een in- en extern draagvlak. 
  • Je stemt divisie overstijgende strategie en beleidsontwikkeling en complexe (uitvoerings-) vraagstukken af met andere directies binnen UWV.
  • Je vertegenwoordigt en behartigt de belangen van UWV, met name op het gebied van de dienstverlening. Dit bijvoorbeeld in extern overleg in het kader van beleidsvoorbereiding bij ministeries, de manifestgroep en overige stakeholders.
  • Je bent een sterke netwerker die tijdig stakeholders inschakelt bij het samenbrengen van informatie, en bij beleidsontwikkeling, (uitvoerings-)vraagstukken en besluitvorming waarbij specifieke inbreng is vereist. Dit doe je onder meer met contactpersonen bij ministeries, ketenpartners, andere UWV-divisies en UWV-directoraten. 

     

Groeiversneller  - Impact & Effectiviteit
Naast jouw baan als directieadviseur neem je deel aan Groeiversneller – Impact & Effectiviteit. Dit eenjarig ontwikkelprogramma ondersteunt je om jezelf versneld te ontwikkelen bij UWV Uitkeren. Je werkt aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Niet alleen je zelfkennis en zelfinzicht nemen toe, je verbetert ook jouw interactie en communicatie met anderen. Daarnaast ga je je verdiepen in een reeks stevige inhoudelijke thema’s die het verschil maken in de publieke sector. Zo word je effectiever in je werk en wordt impact maken eenvoudiger. 
Kijk HIER voor meer informatie over Groeiversneller  - Impact & Effectiviteit. 
 

Gevraagde kennis en ervaring

Als directieadviseur beschik je over de volgende kennis en ervaring:
•    WO werk- en denkniveau
•    Een bedrijfs- of bestuurskundige opleidingsachtergrond
•    Ruime ervaring als (senior) adviseur in strategische beleidsontwikkelingsprocessen en bedrijfsvoeringvraagstukken
•    Affiniteit met wet- en regelgeving. Kennis van de relevante wetgeving en van de organisatie van de sociale zekerheid en de plaats van UWV daarbinnen 
•    Uitstekende communicatieve vaardigheden en adviesvaardigheden 
•    Ervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving 
•    Ruime ervaring met projectmatig werken

Persoonsprofiel
Je bent een verbindende, creatieve, pragmatische en flexibele adviseur, die anderen op een constructieve wijze kan overtuigen. Je staat stevig in je schoenen.
Je hebt een sterk analytisch vermogen, je bent ervaren in het denken met behulp van methodieken en modellen. Bovendien kun je je analyses en adviezen op een goede en aansprekende manier op papier zetten; je bent zowel vaardig in het formuleren van korte en bondige notities als in het schrijven van adviezen over gecompliceerdere thema’s. Je kunt informatie en advies zelf ook modelmatig weergeven. Je hebt een brede maatschappelijke interesse waardoor je je graag verdiept in een verscheidenheid aan beleidsthema’s, snel schakelt en goed op de hoogte bent van relevante maatschappelijke ontwikkelingen.

Je beweegt je makkelijk in een grote, complexe organisatie en je bent een goede netwerker die aantoonbaar bedreven is in het inzetten van dat netwerk om resultaten te bereiken. Je bent samenwerkingsgericht en vindt het belangrijk om in een collegiaal team te werken waar eenieder bijdraagt aan een positieve werksfeer.
Je herkent je in de gedragskenmerken van UWV Uitkeren: vertrouwen, verbetering, vakmanschap en resultaat.

Naast de UWV-kerncompetenties - klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, samenwerken - zijn de volgende specifieke competenties van belang voor deze functie:
o    Netwerken
o    Omgevingsbewustzijn
o    Flexibiliteit
o    Organisatiesensitiviteit
 

Organisatie

UWV is het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. UWV is een organisatie met een maatschappelijke taak. Ruim 20.000 medewerkers in het hele land zetten zich dagelijks in om mensen aan het werk te helpen en te houden. UWV ondersteunt haar klanten in hun re-integratie en bij het vinden van een baan. Waar nodig voorziet UWV hen van tijdelijk inkomen. Zo biedt UWV haar klanten nieuw perspectief op deelname aan de maatschappij. In totaal heeft UWV circa 1,5 miljoen klanten, die UWV snel en deskundig dienstverlening op maat biedt. De breedte van de dienstverlenging en het maatschappelijke speelveld zorgen voor een veelzijdige en dynamische werkomgeving met veel aandacht voor persoonlijke ontplooiing.

UWV Uitkeren
De missie van UWV is: “Wij willen samen met onze partners verschil maken door werken te bevorderen. We zorgen snel voor inkomen als werken onmogelijk is”. De divisie Uitkeren levert samen met 5000 collega’s hieraan een bijdrage door het snel en correct verzorgen van uitkeringen, wanneer werk niet of niet direct mogelijk is. Het motto: “snel, eenvoudig en betrouwbaar”. De medewerkers van UWV Uitkeren handelen vanuit de kernwaarden respect, openheid, eigen verantwoordelijkheid, professionaliteit en integriteit.
 

Arbeidsvoorwaarden

UWV biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier een functie voor 38 uur. UWV biedt een pakket van uitstekende primaire (maximum € 6.842,93 bruto per maand o.b.v. 38 uur) en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening. UWV is ontwikkelingsgericht en biedt bij deze functie het ontwikkelprogramma Groeiversneller aan. 

Procedure

UWV Uitkeren laat zich voor het vervullen van deze vacature bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck, diplomacheck en het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag uiterlijk op 13 september 2023 tegemoet. Aardoom & de Jong voert de laatste gesprekken voor deze functie op vrijdag 15 en maandag 18 september. De gespreksronden bij UWV vinden plaats op 20 september en 27 september (tweede ronde). Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop.

Contactpersonen
Anna van der Giessen, e-mail: vandergiessen@adj.nl, tel: 06-11296697
Sacha Visser, e-mail: sacha@adj.nl, tel: 06-31967533