ratio pixel
UWV

Manager Werkzoekenden Dienstverlening & Groeiversneller I - UWV WERKbedrijf (Vervuld)

Korte beschrijving

Voor UWV WERKbedrijf Rayon Groningen-Drenthe is Aardoom & de Jong op zoek naar een ervaren manager Werkzoekenden Dienstverlening. Kun je snel schakelen in een dynamische omgeving en werk je graag samen met je collega-managers? Omarm je verandering als enige constante? Ben je een verbinder en straal je rust uit onder alle omstandigheden? Wil je daarnaast graag een grote sprong voorwaarts maken in jouw ontwikkeling? Dan is deze functie zeker wat voor jou! 

 

Manager Werkzoekenden Dienstverlening

(32-38 uur, Groningen)
 

Functieomschrijving

Als manager ben je samen met jouw collega managers verantwoordelijk voor resultaten en budget van jouw afdeling Arbeidsgeschiktheid (AG). Om de doelstellingen te realiseren richt je je op het optimaal bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de arbeidsmarktregio. Afhankelijk van de arbeidsmarktsituatie realiseer je de juiste inzet van de dienstverleningsvormen. 

Je zorgt voor goede contacten met jouw collega’s binnen het WERKbedrijf  en stelt het team in staat om optimaal te presteren. Eén van de uitdagingen is om de beste samenwerking te creëren met het Werkgeversservicepunt om zodoende de meest effectieve match tussen vraag en aanbod te realiseren. Daarnaast werk je actief samen met jouw collega’s binnen andere divisies, zoals Sociaal Medische Zaken, Uitkeren en Handhaven. Tevens vervul je een verbindende rol in de samenwerking met gemeenten.

Gezien de dynamiek waarin UWV en met name het WERKbedrijf opereert, is het essentieel om steeds de rol van verandermanager te kunnen vervullen. Je bewaart de rust, geeft vertrouwen, bent een verbinder en zorgt ervoor dat de steeds wijzigende koers - en daarbij veranderende dienstverleningsformules - regio breed gedragen worden en succesvol zijn. Je schakelt tussen de verschillende opdrachten binnen het managementteam van AG, maar ook met de managers van de andere afdelingen.

 

De Groeiversneller l - Impact & Effectiviteit
Naast jouw baan als manager neem je deel aan Groeiversneller l – Impact & Effectiviteit. Dit eenjarig ontwikkelprogramma ondersteunt je om jezelf versneld te ontwikkelen bij UWV. Je werkt aan zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Niet alleen je zelfkennis en zelfinzicht nemen toe, je verbetert ook jouw interactie en communicatie met anderen. Daarnaast ga je je verdiepen in een reeks stevige inhoudelijke thema’s die het verschil maken in de zorg/publieke sector. Zo word je effectiever in je werk en wordt impact maken eenvoudiger. 

Kijk voor meer informatie over Groeiversneller l - Impact & Effectiviteit op: 
https://www.aardoomendejong.nl/ontwikkelen/academie/groeiversneller

Functie eisen

Als manager Werkzoekenden Dienstverlening beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • minimaal een HBO diploma in een relevante studierichting; 
 • leidinggevende ervaring; 
 • gedegen kennis van de arbeidsmarkt, re-integratiemarkt en –middelen, onderwijs en sociale zekerheid; 
 • kennis van arbeidsgeschiktheid is een pré.
   

UWV WERKbedrijf zoekt voor deze rol een verbinder die graag verandering aanstuurt. Een stabiele en ervaren manager die aandacht geeft en rust uitstraalt. Die resultaat -en mensgericht is, maar die ook duidelijk is als het erop aan komt. Met jouw frisse ideeën, creativiteit en daadkracht lever jij een belangrijke bijdrage aan het groeien en bloeien van het Rayon Groningen-Drenthe. Aanvullend herken je je in de volgende kenmerken:

 • ondernemerschap en initiatief;  
 • besluitvaardig;
 • flexibel en wendbaar;
 • (organisatie)sensitief en omgevingsbewust.

De kernwaarden van UWV zijn samenwerken, klantgerichtheid en resultaatgerichtheid.
 

Bedrijfsprofiel

UWV is het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Het is een organisatie met een maatschappelijke taak. Ruim 20.000 medewerkers in het hele land zetten zich dagelijks in om mensen aan het werk te helpen en te houden. UWV ondersteunt haar klanten in hun re-integratie en bij het vinden van een baan. Waar nodig voorziet UWV hen van tijdelijk inkomen. Zo biedt UWV haar klanten nieuw perspectief op deelname aan de maatschappij. In totaal heeft UWV circa 1,5 miljoen klanten, die UWV snel en deskundig dienstverlening op maat biedt. De breedte van de dienstverlening en het maatschappelijke speelveld zorgen voor een veelzijdige en dynamische werkomgeving met veel aandacht voor persoonlijke ontplooiing.

Afdeling  
UWV WERKbedrijf heeft een dienstverleningsconcept ontwikkeld met een belangrijke rol voor e-dienstverlening als efficiënte en effectieve manier om klanten te ondersteunen. Daarnaast geven ze face-to-face dienstverlening aan die klanten die persoonlijke ondersteuning nodig hebben of daarom zelf vragen. Op dit moment zijn ze volop bezig de dienstverlening verder te optimaliseren, waarbij de samenhang tussen online dienstverlening en persoonlijke dienstverlening goed op elkaar wordt afgestemd.

In nauwe samenwerking met 3 andere managers geef je collegiaal leiding aan een afdeling van ongeveer 80 medewerkers. Over de resultaten en de wijze van aansturing leg je verantwoording af aan de Rayonmanager.
 

Arbeidsvoorwaarden

UWV WERKbedrijf biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier een functie van 32 tot 38 uur per week. Naast een pakket van uitstekende primaire (minimaal €4.383,42 tot maximaal €5.805,06 bruto per maand op basis van 38 uur) en secundaire arbeidsvoorwaarden krijg je de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling.

Procedure

UWV laat zich voor het vervullen van deze vacature bijstaan door Bureau Aardoom & de Jong. Voor informatie over de functie, het programma Groeiversneller of over de procedure kun je contact opnemen met Klaartje Slot (06-85533039).

Als manager heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom wordt van iedere nieuwe collega een Verklaring Omtrent het Gedrag gevraagd. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel zijn.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vrijdag 2 september tegemoet.
Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten kan de vacature eerder worden gesloten, dus wacht niet maar reageer meteen.

Voor deze procedure is de volgende planning vastgesteld:

 • Oriënterende gesprekken bij Aardoom & de Jong vinden plaats tot en met week 36
 • Selectiegesprekken bij UWV WERKbedrijf zijn gepland op vrijdag 16 september
 • Afronding en arbeidsvoorwaardengesprek vinden kort daarna plaats 

Houd bij de planning van je agenda rekening met deze data.

Alle sollicitaties gaan via Aardoom & de Jong. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop.

Contactpersonen
Klaartje Slot | e-mail: klaartje@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-85533039 
Maurice Sluis | e-mail: sluis@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-34301730