ratio pixel

Interim Bestuurssecretaris bij een zorginstelling (Vervuld)

Korte beschrijving

Voor een zorginstelling, die mensen met psychiatrische of psychosociale problemen ondersteunt, is Aardoom & de Jong op zoek naar een enthousiaste interim Bestuurssecretaris. De interim Bestuurssecretaris bekleedt een spilfunctie en werkt nauw samen met de Raad van Bestuur. Daarnaast met het Managementteam, de Cliëntenraad, Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht. 

Functieomschrijving

Wat ga je doen

Als interim Bestuurssecretaris ben jij de directe sparringpartner, adviseur en regisseur op strategisch niveau en vervult daarmee een cruciale spilfunctie binnen de zorgorganisatie. Je faciliteert uiteenlopende bestuurlijke en strategische processen. In deze veelzijdige functie val je direct onder de Raad van Bestuur. Je hebt nadrukkelijk een verbindende rol op de doorvertaling van de visie in beleid en praktijk en de voortgang hiervan. 

Je hebt een goede antenne voor de belangrijke ontwikkelingen op het brede veld van zorg, begeleiding, beleid(sregels), bekostiging/financiering, aanbestedingen en natuurlijk binnen de eigen organisatie. 

Je vervult een brugfunctie richting organisatie en bent een teamspeler die met accuratesse en structuur werkt. Vanuit jouw positie en regierol heb je als geen ander zicht op de kwaliteit van de besturing en besluitvorming van de eigen organisatie.

Concrete taken en verantwoordelijkheden:

 • Je signaleert mede en pro actief de relevante kwesties en zet deze in overleg met de bestuurders op de agenda. 
 • Je schrijft zelf of in co-productie met anderen beleidsnotities en regisseert de kwaliteit en tijdige aanlevering van de stukken. 
 • Je stuurt inhoudelijk en qua proces op de voorbereiding van vergaderingen en houdt oog op het gewenste niveau van besluitvorming. 
 • Je draagt zorg voor de afgesproken follow up in tijd en concrete acties. 
 • Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor de meer “gangbare” zaken zoals de regie op de totstandkoming van belangrijke stukken waaronder jaarplan, beleidskader, voortgangsrapportages en (algemeen) jaarverslag.  

Functie eisen

 • Je beschikt over een academisch opleiding op het gebied van bestuurskunde, organisatiekunde of een juridische opleiding.
 • Ervaring als bestuurssecretaris is vereist 
 • Kennis en ervaring met de zorg is een sterke pré. 
 • Je bent samenwerkingsgericht en hebt verbindend vermogen.
 • Je bent analytisch, kritisch en kunt snel schakelen.
 • Sterk in organiseren & plannen, overzicht bewaken en samenhang zien.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Je beweegt je gemakkelijk op alle niveaus binnen en buiten de organisatie. 
 • Governance kent voor jou geen geheimen
   

Bedrijfsprofiel

De zorginstelling ondersteunt mensen met een psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid. Ze biedt hulp bij wonen, werken en leren om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden.

De organisatie heeft ruim 1900 medewerkers, verdeeld over diverse regio’s door Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Een interim-oplossing (ZZP) voor 24 uur in per week voor een periode van circa drie maanden, waarbij het uurtarief van de interim manager ligt in de range van € 85,- tot € 100,- per uur (incl. reiskosten, excl. BTW).

Procedure

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv (beide in Word), zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk woensdag 7 juli tegemoet. Aardoom & de Jong voert voor deze functie gesprekken t/m 8 juli a.s. 

Een referentiecheck, diplomacheck en VOG kunnen deel uitmaken van deze procedure.