ratio pixel
GGD Hollands Noorden

Teamleider Communicatie/Strategisch Adviseur - GGD Hollands Noorden (reactietermijn verstreken)

Korte beschrijving

Ben jij de ervaren communicatiestrateeg die de samenwerking graag opzoekt? Voor GGD Hollands Noorden is ADJ op zoek naar een inspirerend Teamleider Communicatie/Strategisch Adviseur. Ben jij partner in de doorontwikkeling van Bedrijfsvoering als geheel? Ben je een leider die graag ook zelf de handen uit de mouwen steekt? Dan zoeken we jou!

 

Teamleider Communicatie/Strategisch Adviseur
(36 uur, Alkmaar)
 

Functieomschrijving

Bij GGD Hollands Noorden (GGD HN) draait alles om de gezondheid en veiligheid van de inwoners. Als Teamleider Communicatie/Strategisch Adviseur heb je een sleutelrol in het aansturen en coördineren van communicatie-inspanningen binnen de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van strategische communicatieplannen, het leiden van een gemotiveerd communicatieteam en het onderhouden van goede relaties met belanghebbenden binnen en buiten de organisatie.


Als Teamleider Communicatie ben je de antenne van GGD HN: je hebt oog voor wat er in de samenleving speelt, signaleert trends, (politiek) gevoelige kwesties en adviseert hierover aan de organisatie. Voor het directie-managementteam ben je eerste aanspreekpunt en adviseur als het gaat om complexe of (politiek) gevoelige issues en strategische communicatievraagstukken. 


Het team communicatie bestaat uit 6 medewerkers (4,8 fte) met ruime ervaring binnen GGD HN. Je bent een coachend leidinggevende voor het team, waarbij je waakt over (door)ontwikkeling van het team, prioritering van taken en je faciliteert de teamleden in het werken vanuit hun kwaliteiten en talenten. 


Het team communicatie maakt deel uit van de afdeling bedrijfsvoering van GGD HN. Samen met je collega-teamleiders vorm je het MT, dat onder leiding staat van de manager. Jullie zorgen samen voor de goede bedrijfsvoering van het primaire proces. 


Wat ga je verder doen?

 • je zorgt dat de communicatie vanuit de verschillende afdelingen binnen de organisatie met elkaar in lijn zijn, blijven en elkaar versterken;
 • je zorgt voor een goede externe positionering van GGD HN;
 • je ontwikkelt en implementeert strategische communicatieplannen voor directieleden in lijn met de organisatiedoelen;
 • je bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van GGD-brede communicatie-uitingen en communicatiematerialen;
 • je bouwt duurzame relaties op, zowel binnen als buiten de organisatie met als doel dat GGD HN met haar dienstverlening kan blijven aansluiten op de behoefte binnen het werkgebied;
 • je bent crisiswoordvoerder richting de pers en adviseert het crisisteam over communicatievraagstukken;
 • je houdt jezelf doorlopend op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën en weegt af welke van toegevoegde waarde zijn voor GGD HN.

Jouw profiel

Als Teamleider Communicatie/Strategisch Adviseur beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • je hebt een relevante hbo/wo opleiding afgerond;
 • je hebt ruime werkervaring in strategische communicatie, bij voorkeur in een bestuurlijke omgeving (publieke sector);
 • je hebt ervaring met (crisis)communicatie en woordvoering;
 • je hebt een proactieve manier van aanpakken en bent gedreven in je vak; 
 • je bent een coachende en inspirerende leider, die het beste uit het team en de teamleden haalt.

Daarnaast herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken:

 • verbindend;
 • creatief en stevig;
 • inspirerend en energiek;
 • open en toegankelijk.

Organisatie

Bij GGD HN werken ruim 800 medewerkers samen aan een gezonde en veilige leefomgeving voor de 650.000 inwoners in de regio Noord-Holland-Noord. Dit doen zij in opdracht van de 16 gemeenten in deze regio. De organisatie is opgebouwd uit 6 afdelingen: Infectieziektebestrijding, Jeugd, Kwetsbare inwoners, Onderzoek, beleid en preventie, Veilig Thuis en Bedrijfsvoering/Directiebureau. Niet alleen de inwoners/gemeenten staan centraal bij GGD HN, maar ook de medewerkers. Het  streven van GGD HN is dat de medewerkers met plezier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren, dat je jezelf kan zijn en je je verder kan ontwikkelen. 
Meer informatie over GGD HN  vind je op de website www.ggdhollandsnoorden.nl  
 

Arbeidsvoorwaarden

GGD HN biedt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid, goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden, wordt deze omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie van teamleider communicatie/strategisch adviseur is ingeschaald op schaal 12 (maximaal € 6.777 (bruto) per maand bij een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring. GGD HN hanteert de Cao SGO.


Nieuwsgierig geworden? 
Op www.werkenbijggdhn.nl vind je meer informatie over wat  GGD HN je te bieden heeft!

Procedure

Bij de werving en selectie laat GGD Hollands Noorden zich bijstaan door het bureau ADJ. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van ADJ.
Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag voor 24 maart tegemoet.