ratio pixel
Akwa GGZ

Projectmanager GGZ - Akwa GGZ (vervuld)

Korte beschrijving

Ben jij een ervaren werker op de arbeidsmarkt of juist een starter? Voor Akwa GGZ is ADJ op zoek naar (minimaal) twee enthousiaste en doortastende Projectmanagers GGZ. Heb jij een creatieve geest binnen de GGZ? Ben jij degene die altijd oog heeft voor kansen? Sta jij stevig en met passie voor de zorg in het leven? Dan zoeken wij jou!

Projectmanager GGZ
(28-40 uur, Utrecht)
 

Functieomschrijving

Akwa GGZ is een enthousiaste organisatie, altijd op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Ook werkt Akwa GGZ als verbinder binnen het veld: hoe komen patiënten, naasten en professionals samen tot nieuwe inzichten en hoe verbind je initiatieven aan elkaar? Hoe zorg je ervoor dat de GGZ-organisaties van elkaar kunnen leren en dat informatie ontsloten wordt? 


Akwa GGZ staat voor alliantie kwaliteit in de geestelijke gezondheidszorg en is een door ggz-organisaties geïnitieerd kwaliteitsinstituut. Samen met patiënten, hun naasten en professionals werken ze aan continue kwaliteitsverbetering van zorg. Dat doen ze door onder andere samen met hen zorgstandaarden te ontwikkelen én te ondersteunen bij het toepassen van deze GGZ Standaarden in de praktijk. 


Iedere dag werken zo’n 30 medewerkers vol passie aan de doelstellingen van Akwa GGZ.


 Dit doen ze vanuit drie pijlers:

 • GGZ Standaarden: met het ontwikkelen, onderhouden en ondersteuning bieden bij het gebruik van zorgstandaarden in praktijk, wordt bijgedragen aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
 • GGZ Dataportaal: met expertise, dienstverlening en een platform wordt het datagedreven leren ondersteund.
 • GGZ Netwerken: met projectmatige, financiële, analytische en communicatieve ondersteuning wordt bijgedragen aan lerende netwerken.

Als projectmanager ga je aan de slag vanuit de pijler GGZ Standaarden, die geleid wordt door de Manager GGZ Standaarden. Samen met 5 collega-projectmanagers ontwikkel of herzie je in samenwerking met het GGZ-veld (professionals, patiënten en hun naasten) zorgstandaarden en maak je (communicatie)hulpmiddelen die helpen bij het gebruik van zorgstandaarden in de praktijk. 


Dit betekent dat je in je werk veel in contact bent met beroeps- en belangenverenigingen, individuele (zorg)professionals, patiënten, naasten, zorgaanbieders, financiers en kennisnetwerken. Je gaat o.a. aan de slag met het opstellen van projectplannen, initiëren en leiden van werkgroepen, het organiseren van bijeenkomsten en creëren van tools ten behoeve van het gebruik van de zorgstandaarden in praktijk.


Binnen het team GGZ Standaarden ben je verantwoordelijk voor de initiëring, ontwikkeling en realisatie van acties in een specifiek aandachtsgebied (denk bijvoorbeeld aan depressie, psychotrauma of ADHD), die eventueel overstijgend kunnen zijn aan individuele zorgstandaarden (denk daarbij bijvoorbeeld aan thema’s als jeugd of overbruggingszorg).


Naast het samenwerken binnen je team, werk je natuurlijk ook (met korte lijnen) samen met je andere collega’s. Samen ontdekken, ontwikkelen en kijken naar kansen, staat centraal in het werken bij Akwa GGZ. 
 

Jouw profiel

Als Projectmanager GGZ beschik je over, of ontwikkel je de volgende kennis en ervaring:

 • universitair werk-/denkniveau;
 • affiniteit met de GGZ-sector;
 • je hebt bij voorkeur ervaring in projectenmanagement;
 • je hebt bij voorkeur ervaring in het omgaan met uiteenlopende belangen en stakeholders;
 • je drukt je vakkundig en gemakkelijk uit in woord en op papier;
 • je hebt een relevant netwerk of kan dit snel opbouwen;
 • je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen het werkveld;
 • je bekijkt zaken vanuit overzicht en samenhang.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

 • gericht op samenwerking;
 • rol- en omgevingsbewust;
 • analytisch en resultaatgericht;
 • creatief en proactief;
 • zelfstandig en vasthoudend;
 • humor en flexibiliteit. 

Organisatie

Akwa GGZ is een jonge organisatie met ca. 30 medewerkers en is gevestigd in Utrecht. De organisatie is volop in ontwikkeling en biedt ruimte aan medewerkers voor persoonlijke ontplooiing en om bij te dragen aan (één van de vele bestaande) initiatieven. Binnen Akwa GGZ heerst een informele cultuur, waarbij je vrijheid krijgt en eigen verantwoordelijkheid neemt.


Akwa GGZ is opgericht door organisaties van patiënten, naasten, professionals en zorgaanbieders in de ggz. Het doel van Akwa GGZ is het ondersteunen van continue verbetering van de kwaliteit van zorg. Akwa GGZ ontwikkelt, beheert en publiceert kwaliteitsstandaarden (GGZ Standaarden) en ondersteunt bij het toepassen van kwaliteitsstandaarden in de praktijk. Met het platform GGZ Dataportaal en met expertise ondersteunt Akwa GGZ datagedreven leren. In het GGZ Netwerken programma biedt Akwa GGZ operationele ondersteuning aan lerende netwerken.  

Arbeidsvoorwaarden

Akwa GGZ biedt je een fijne werkplek in een mooi stukje Utrecht. Het kantoor is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, die je kan parkeren op eigen terrein. Akwa GGZ biedt een salaris van maximaal € 7.300 per maand (o.b.v. 40 uur, schaal 7), afhankelijk van opleiding en ervaring. Voor starters zal een passend salaris in een aanloopschaal aangeboden worden. Het pensioen is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Werken doe je op kantoor en vanuit huis. 

Procedure

Bij de werving en selectie laat Akwa GGZ zich bijstaan door het bureau ADJ. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop.
Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag voor 29 februari tegemoet.
 

Contactpersonen
Liesbeth Bekkema | e-mail: liesbeth@adj.nl | telefoon: 06 5575 0615
Erica Brenninkmeijer | e-mail: erica@adj.nl | telefoon: 06 8290 4345