ratio pixel
Raad voor de Kinderbescherming

Manager administratieve ondersteuning (vervuld)- Raad voor de Kinderbescherming

Korte beschrijving

Voor de Raad voor de Kinderbescherming is Aardoom & de Jong op zoek naar een stimulerende en besluitvaardige Manager Administratieve Ondersteuning.
Ben jij de stimulerende manager die stuurt op eigenaarschap? Kun je de administratieve processen uniformeren waar mogelijk en differentiëren waar nodig? Dan zijn we op zoek naar jou.


Manager administratieve ondersteuning 
(36 uur, Amsterdam / Zwolle)

 

Functieomschrijving

De Raad voor de Kinderbescherming komt op voor de rechten van minderjarigen die in hun ontwikkeling worden bedreigd en geeft onafhankelijk advies. De Raad voor de Kinderbescherming combineert kennis van pedagogiek, jeugdrecht en jeugdstrafrecht en kennis op het gebied van pleegzorg en adoptie. Is ingrijpen in een gezin nodig? Dan zorgt de Raad voor de Kinderbescherming ervoor dat dit op een zorgvuldige en transparante manier gebeurt. De Raad voor de Kinderbescherming helpt met een duidelijk doel: het geven van het best mogelijk advies voor ieder kind, op het juiste moment.

De manager Administratieve Ondersteuning faciliteert en stimuleert het eigenaarschap van de teams en professionals (medewerkers administratieve ondersteuning). De manager Administratieve Ondersteuning versterkt het zelf organiserend en oplossend vermogen van teams en bouwt verder op de reeds ingezette zelforganisatie. Hij of zij is iemand waarop de teams kunnen terugvallen, die de kwaliteit bewaakt, die knopen doorhakt wanneer nodig.
De manager Administratieve Ondersteuning stuurt een tweetal administratieve clusters aan (de clusters bestaan uit meerdere teams die op meerdere locaties werkzaam zijn). 
De manager AO is verantwoordelijk voor het realiseren van administratieve, beleidsmatige, operationele en personele doelstellingen van de clusters. Daarbij hoort het bewaken van de samenhang en onderlinge afstemming tussen de vier clusters, de gebiedsteams op de verschillende locaties en de Landelijke Staf Organisatie (LSO) die in Den Haag gehuisvest is.

De Manager Administratieve Ondersteuning stuurt ongeveer 120 medewerkers aan en rapporteert aan de portefeuille directeur.

Uitdagingen voor deze manager in de komende periode:
1.    Vaststellen van de basisdienstverlening. Komen tot goede procesinrichting: uniform waar mogelijk en gedifferentieerd waar nodig 
2.    Ontwikkeling van de teams verstevigen en opbouwen van goede samenwerkingsrelatie met de vestigingsmanagers
3.    Betrokkenheid van medewerkers vergroten en aanpak ziekteverzuim
4.    Verder vormgeven van zelforganisatie 
5.    Voorbereiden toekomstvisie Administratieve Ondersteuning 
 

Functie eisen

Als manager Administratieve Ondersteuning beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

  • HBO of academisch werk-/denkniveau
  • Minimaal vijf jaar managementervaring
  • Kennis van de opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming, het werkveld en de samenwerkingspartners
  • Kennis van en ervaring met het efficiënt organiseren en uitvoeren van administratieve processen 
  • Vaardig en ervaring in het situationeel sturing en richting geven aan de doorontwikkeling naar zelforganisatie van medewerkers 
  • Vaardig in het motiveren, inspireren, coachen en overtuigen van medewerkers 


Daarnaast herken je je in de volgende persoonlijke kenmerken:

  • Je bent resultaatgericht, mensgericht, daadkrachtig en besluitvaardig 
  • Je grijpt in om een impasse weer in beweging te krijgen en staat open om dit eerst samen met het team te onderzoeken.
  • Bij calamiteiten en issues bied je steun en aandacht. Je bent er als het nodig is, gevraagd en ongevraagd 
  • Je maakt spanning en ongemak zonder oordeel bespreekbaar
  • Je durft aan te spreken op verantwoordelijkheden en deinst niet terug voor weerstand 
  • Je werkt transparant en bent open in je communicatie
  • Je beschikt over een gezonde dosis humor

Bedrijfsprofiel

De Raad voor de Kinderbescherming is dé autoriteit op het gebied van rechtswaarborging bij ontwikkelingsbedreiging en strafadvisering van kinderen en jeugd. Het werkterrein strekt zich uit van casuïstiek rondom opvoedingsproblemen tot aanvragen over gezag en omgangsregelingen na een scheiding. Van advisering in het jeugdstrafrecht, waaronder schoolverzuim, tot coördinatie van taakstraffen door jongeren. Door dit brede taakveld legt de Raad voor de kinderbescherming de verbinding tussen straf en zorg en voegen zij grote maatschappelijke waarde toe.

De Raad voor de Kinderbescherming is een landelijke organisatie met gebiedsteams verspreid over het land. De Raad voor de Kinderbescherming is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. 
Met de invoering van de nieuwe Jeugdwet in 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor alle denkbare opgroei-, opvoed- en ondersteuningsproblemen. Om goed aan de sluiten bij deze wijziging, meer ruimte te geven aan de professionals en een solide én wendbare organisatie te zijn, heeft de Raad voor de Kinderbescherming vanaf 2017 een stap gemaakt richting een organisatiemodel waarin zelforganisatie centraal staat.

Bij de Raad voor de Kinderbescherming werken ruim 2.000 medewerkers, verspreid over 18 locaties in het land.

Voor meer informatie over de Raad voor de kinderbescherming zijn de volgende bronnen beschikbaar:
-    Website Raad voor de kinderbescherming
 

De Administratieve Ondersteuning van de Raad voor de Kinderbescherming
De administratieve ondersteuning van het primair proces vindt plaats vanuit vier clusters (met daarin 18 locaties, verdeeld over het land). De medewerkers administratieve ondersteuning faciliteren het werk van raadsonderzoekers en gedragsdeskundigen die de dossiers behandelen. Zij onderhouden contacten met extern betrokkenen bij het werkproces van de Raad.
Er worden 2 managers Administratieve Ondersteuning aangesteld die allebei twee clusters aansturen. 
De medewerkers administratieve ondersteuning zijn verantwoordelijk voor de dossierafhandeling, correspondentie en contacten met vertegenwoordigers, de contacten met rechtbanken en gerechtshoven, plannen van zittingenagenda’s en in een aantal gevallen de administratieve ondersteuning bij en organisatie van de afhandeling van spoedzaken. 
 

Arbeidsvoorwaarden

De Raad voor de Kinderbescherming biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om de overeenkomst daarna om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft een fulltime functie. De functie is ingedeeld in schaal 12 cao Rijk (maximaal € 5.825,02 bruto bij een 36-urige werkweek). Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37 %, bestaande uit geld en tijd, waarin het vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering zijn opgenomen.

Procedure

Bij de werving en selectie laat de Raad voor de Kinderbescherming zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. 
Door Aardoom & de Jong geselecteerde kandidaten gaan in gesprek met een selectieadviescommissie en een benoemingsadviescommissie. 

Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. 

Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van Aardoom & de Jong.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk tegemoet.