ratio pixel
Long Alliantie Nederland

Directeur - Long Alliantie Nederland

Korte beschrijving

Voor de Long Alliantie Nederland is ADJ op zoek naar een communicatief vaardige, ervaren en daadkrachtige directeur. Ben jij gedreven om longaandoeningen te helpen voorkomen en om de zorg voor de 1,3 miljoen mensen met longaandoeningen te verbeteren? Beschik jij over de organisatorische en strategische vermogens om een federatieve vereniging met ambitie te kunnen leiden? Kun jij de belangen van de Long Alliantie Nederland aan verschillende tafels bepleiten en daarmee de doelen van de Long Alliantie Nederland realiseren? We maken graag kennis met je!

Directeur
(32-36 uur, Amersfoort)
 

Functieomschrijving

Als directeur ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de Long Alliantie Nederland en het creëren van een positieve en efficiënte werkomgeving. Vanuit deze verantwoordelijkheid ondersteun je de ledenvergadering en het bestuur. Je werkt aan eigen projecten en werkt met en geeft inspirerend leiding aan een klein team van professionals. Verder draag je - in nauwe samenwerking met diverse interne en externe belanghebbenden - zorg voor het ontwikkelen, implementeren en evalueren van doeltreffend beleid. Met het oog hierop signaleer je relevante ontwikkelingen met betrekking tot preventie van - en zorg voor longaandoeningen. 


In jouw rol als directeur zorg je dat professionals in de zorg en de leden van de LAN zijn vertegenwoordigd in vele relevante overlegorganen. Om meerwaarde te creëren voor de leden, onderhoud je constructieve contacten met een zeer gevarieerde groep partners. Daaronder bevinden zich lidorganisaties en collega-verenigingen, maar ook partijen in de omgeving van gezondheidszorg, wetenschap, ministeries, verzekeraars en de politiek. Je werkt actief aan bestaande en nieuwe samenwerkingen met stelselpartijen, sponsors en andere potentiële geld- en subsidiegevers. Waar nodig leg je hierover financiële verantwoording af. Je rapporteert rechtstreeks aan het bestuur van de Long Alliantie Nederland.

Jouw profiel

Om de functie van directeur Long Alliantie Nederland goed te kunnen invullen sta je stevig in je schoenen. Je bent een overtuigende en effectieve gesprekspartner op verschillende niveaus. Je weet voor het longenveld belangrijke thema’s te agenderen en te realiseren. Je houdt de leden betrokken en enthousiast op de doelen die de vereniging nastreeft. Naast jouw vaardigheid om goed te kunnen organiseren en netwerken maak je gebalanceerde afwegingen ten aanzien van verschillende belangen. 


 Verder beschik je als directeur in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

  • Universitair werk- en denkniveau;
  • Goede netwerkvaardigheden; 
  • Ervaring met fondsenwerving/subsidies.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende persoonlijke kenmerken:

  • Bestuurssensitief en adaptief; 
  • Tactisch en doelgericht; 
  • Stimulerend en bouwend op betrokkenheid en vertrouwen;
  • Communicatief, verbindend en diplomatiek;
  • Besluitvaardig;
  • Analytisch.

Organisatie

De Long Alliantie Nederland is een federatieve vereniging van 34 lidorganisaties, die zich inzet voor optimale preventie en optimale behandeling van chronische longaandoeningen. In samenwerking met de leden en een zeer gevarieerde groep van partners ontwikkelt de Long Alliantie Nederland visie en praktisch beleid in dienst van deze doelstellingen.
De Long Alliantie Nederland is een vereniging met de ledenvergadering als hoogste besluitvormende orgaan. Minimaal tweemaal per jaar komt de ledenvergadering bijeen.
Voor meer informatie over de LAN verwijzen we je graag naar: Over de LAN
 

Arbeidsvoorwaarden

De Long Alliantie Nederland biedt een contract voor 12 maanden met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft hier een functie voor 32-36 uur per week. De functie is, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring, ingeschaald in schaal M of N van de CAO Longfonds.

Procedure

Bij de werving en selectie laat de Long Alliantie Nederland zich bijstaan door het bureau ADJ. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van ADJ.
Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk maar uiterlijk voor 6 december tegemoet.


Planning procedure:
Gesprekken bij ADJ: 7/8/11/12 december
1e gesprekronde bij LAN: 18 of 19 december
2e gespreksronde bij LAN: 22 december
Referenties, diplomacheck en arbeidsvoorwaardengesprek: voor 1 januari 2024

Contactpersonen
Maarten Aardoom | telefoon: 06-55717739 | e-mail: maarten@adj.nl
Machteld de Groen | telefoon: 06-46150874 | e-mail: machteld@adj.nl