Talentontwikkeling in vogelvlucht

Het is mooi om te zien dat opdrachtgevers en medewerkers in de maatschappelijke sector de noodzaak voelen van ontwikkeling. De huidige arbeidsmarkt brengt kansen en uitdagingen met zich mee: medewerkers hebben iets te kiezen en zijn in beweging; organisaties hebben de uitdaging mensen aan te trekken, te binden en te boeien.

Groeiende aandacht voor managementpotentieel 
Met beperkte capaciteit zoveel en zo goed mogelijk doen; het beroep dat op de sector wordt gedaan, vraagt om vitaal management. Organisaties realiseren zich dat het belangrijk is om daar aandacht naar uit te laten gaan. Dat leidde ertoe dat we met leidinggevenden aan de slag mochten om hun ontwikkelpotentieel te onderzoeken, advies konden uitbrengen over het ontplooien daarvan en onderlinge samenwerking mochten bevorderen. Een nieuwe groep high potentials is gestart in “Groeiversneller”. Met dit programma ondersteunen we (startende) managers zichzelf en hun organisatie te ontwikkelen. 

Ambitie en reflectie bij ervaren en toekomstige bestuurders en toezichthouders  
Relevant blijven en duurzaam van betekenis zijn, als maatschappelijke organisatie én als professional, vraagt om ambitie en reflectie. Steeds meer ervaren en toekomstige bestuurders en toezichthouders weten daarvoor hun weg naar ons te vinden. In onze ontwikkelprogramma’s delen we inzicht in maatschappelijke opgaven en kunnen vakgenoten leren van elkaar. 

Coaching
De uitdagingen waarvoor je staat effectief het hoofd bieden; jezelf de vraag stellen of je nog het goede aan het doen bent op de juiste plek: aan persoonlijke coaching blijkt behoefte te zijn. We voelen ons vereerd dat velen ons als sparringpartner bij hun vraagstukken betrekken en zien er naar uit dat intensief te kunnen blijven doen.  

In gesprek  
We gaan graag in gesprek met werkgevers over talentmanagement, het onderzoeken van competentiepotentieel en het bevorderen van groei van medewerkers. Ben je nieuwsgierig? Neem dan gerust contact op met Nicoliene de Bruijne  of bekijk  onze ontwikkelprogramma’s. 

René Leermakers
Senior consultant
April 2023