Strategisch

Talent

Management

Wil je jouw team of organisatie versterken door toekomstbestendige personeelsontwikkeling?  Wil je ontdekken of je de juiste competenties in huis hebt om de ambities en strategische doelen van jouw organisatie te realiseren? Zodat je ook in de toekomst succesvol kunt blijven? ADJ staat je bij met strategische personeelsplanning en helpt je verder bij het vormgeven van personele versterking en talentmanagement.

Wij helpen je in kaart te brengen welke talenten en competenties teams al in huis hebben, op welke manier deze talenten benut en verder ontwikkeld kunnen worden en welke specifieke talenten en competenties aangevuld moeten worden om de organisatie- of teamdoelstellingen te behalen. Strategisch talentmanagement (STM) noemen we dat. Het start allemaal met een uitgebreide kennismaking en intake. We onderzoeken de vraag en bepalen de scope van het traject. We zorgen voor draagvlak bij de belangrijkste stakeholders en verzorgen bij elke stap in het traject de communicatie, zodat iedereen aangesloten blijft.

Kijk,  die eerste fase van een STM-traject is allesbepalend: we bespreken de strategische richting, de ambities, de uitdagingen van de organisatie en externe ontwikkelingen. We onderzoeken hoe er (samen)gewerkt wordt en wat daar in de toekomst in verandert: hoe werken we straks en wat vraagt dat van onze medewerkers? Hoe behalen we resultaten met elkaar? Wat zijn onze uitdagingen? Op basis van deze vooruitblikken maken we een Plan van Aanpak en adviseren we over de noodzakelijke competenties om de ambities van het team waar te maken. We maken inzichtelijk welk potentieel het team heeft om de Competenties van de Toekomst te ontwikkelen en welke talenten ieder teamlid kan inbrengen om het team te versterken.

Competenties van de Toekomst

Nauwkeurig  brengen we in kaart wat er moet gebeuren aan opleiding en ontwikkeling voor de zittende medewerkers en op welke competenties je moet focussen bij werving & selectie.
Daarnaast leer je hoe ieders persoonlijk leiderschap bijdraagt aan het benutten van alle talenten en diversiteit van het team. Kortom: je krijgt alle ingrediënten in handen om te komen tot een concreet ontwikkel- en wervingsplan. Zo wordt strategische personeelsontwikkeling een stuk eenvoudiger met ADJ.

Lees onze blogs

Onze consultants bloggen geregeld. Zij delen graag hun expertise of schrijven over wat zij in de praktijk tegenkomen. Of zetten tips voor je op een rij,  zodat jij daar je voordeel mee kan doen. Op onze website vind je altijd wel een boeiende nieuwe blog. Of een interessant nieuwsitem.

De competentiecrash

De competentiecrash

Het realiseren van de primaire taak van organisaties vraagt om competent personeel. Mensen met intrinsieke motivatie voor de missie, expertise voor...

Lees meer

Meer weten?

Meer weten? Download dan onze PDF met aanvullende informatie over onze beproefde STM-methodiek. Of maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek met programmamanager Anna van der Giessen en bekijk samen met haar wat STM voor jouw organisatie kan betekenen. Mail anna@adj.nl of bel +31 6 1129 6697. Zie meer, kom verder.