ADJ Talk: Sociaal Ondernemerschap

Donderdag 18 april 2024 – 16.30 – 18.00 uur

Op donderdag 18 april a.s. organiseert ADJ een ADJ Talk, dit keer is het thema: Sociaal Ondernemerschap. Sociaal ondernemen gaat over ondernemen vanuit een maatschappelijke missie: het zoeken naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Winst is daarbij nooit het hoofddoel. In deze ADJ Talk ontmoeten we twee sprekers die ieder op geheel eigen wijze een sociale onderneming hebben opgezet.

Jules van Dam is de eerste spreker. Van Dam liep er ruim 30 jaar geleden tegen aan dat de gemeente Utrecht onvoldoende huisvesting bood aan daklozen. Hij nam het heft in eigen handen en startte met De Tussenvoorziening. Van Dam deelt welke uitdagingen hij sindsdien is tegengekomen met deze sociale onderneming.

In de tweede bijdrage maken we kennis met Bright Richards. Als vluchteling van de burgeroorlog in Liberia, richtte hij New Dutch Connections op. Een stichting die mensen, organisaties en instellingen bij elkaar brengt die elkaar (bijna) nooit ontmoeten. Theatermaker Richards laat je ter plekke ervaren hoe hij dat aanpakt.

Zoals je van ADJ gewend bent, is er ook voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over sociaal ondernemerschap. We sluiten de ADJ Talk af met een borrel.

Datum: donderdag 18 april 2024
Tijdstip: 16.30 – 18.00 uur (inloop 16.00)
Locatie: kantoor ADJ, Maliebaan 108, Utrecht

Wil je er ook bij zijn? Klik dan hier!

Graag tot dan!

Januari 2024