4 Redenen om een interim manager in te zetten in de publieke sector

De markt voor interim management opdrachten is de afgelopen jaren sterk veranderd. Het klassieke beeld van een interim-directeur of -manager die tijdelijk wordt ingehuurd om de boel eens even flink op te schudden is veel te kort door de bocht en niet meer van deze tijd. In toenemende mate gaat het vandaag de dag om tijdelijke inzet van interimmers, op hoog niveau met specialistische kennis en ervaring, voor afgebakende complexe opdrachten. De interim manager brengt, naast een veel ervaring en kennis van eerdere opdrachten, een frisse blik mee.

De hedendaagse interimmer is een ervaren en mensgerichte leider die zorgt voor rust, stabiliteit en perspectief. Die alle zeilen kan bijzetten en zorgt voor een impuls van expertise. Verder geeft de interimmer teams en medewerkers het vertrouwen voor meer daadkracht, resultaat en verandering. Bij deze 4 redenen om op interim basis een bestuurder, directeur of manager in te zetten: 

Tip 1: Er is nog geen geschikte opvolger gevonden voor de onlangs vertrokken bestuurder, directeur of manager   

Tip 2: De huidige bestuurder, directeur of professional is (blijft) (langdurig) afwezig, door bv ziekte of zwangerschap 

Tip 3: De benodigde expertise voor het leiden van een strategische verandertraject ontbreekt  

Tip 4: Er is snel extra capaciteit nodig in een periode van drukte of grote verandering binnen de organisatie, de zogenaamde piekbelasting 

Hierboven is een aantal redenen aangegeven wanneer je interim manager in kan zetten. Het tijdelijk werken met een interimmer kan een enorme impuls geven aan je organisatie. De interim bestuurder, directeur of professional kan heldere inzichten kan geven aan je team en daarnaast heel gericht naar een doel toe werken.  

Wil je weten wat ADJ voor je kan betekenen? Neem contact op met Sanjai Bissumbhar of Maurice Sluis.

Maurice Sluis
Partner ADJ
Augustus 2022