ratio pixel
Reade

Manager HRM - Reade (VERVULD)

Korte beschrijving

Voor Reade Revalidatie en Reumatologie is Aardoom & de Jong op zoek naar een ervaren, gedreven en ambitieuze Manager HRM. Werk jij met met hart voor de zorg? Ben jij zowel strategisch als pragmatisch én hands on? Heb jij een visie op hoe HRM Reade kan ondersteunen om een nog betere werkgever te worden? Dan ben jij de inspirerende Manager HRM die Reade zoekt!

 

Manager HRM
(36 uur, Amsterdam)
 

Functieomschrijving

Als manager HRM geef je op inspirerende en coachende wijze leiding en ondersteun je de afdeling HR bij de juiste positionering binnen Reade. De manager rationaliseert de structuur van de afdeling, de bezetting van de functies en zorgt per team voor duidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en aansturing van de afdeling HR en draagt zorg voor een stabiele continuering van de “running business”. Het primaire HR proces dient op orde te zijn, zodanig dat ze optimaal bijdragen aan de strategische doelen van de organisatie. De komende tijd vraagt de professionalisering van de HRM-processen, geënt op de medewerkersreis, ook aandacht. Als manager ben je aangesloten bij de strategische thema’s van de organisatie. Je levert een actieve bijdrage aan de Reade beleidsuitvoering en hebt een stevige inbreng in strategische beleidsontwikkeling op HRM gebied. Daarin ben je sparringpartner voor de Raad van Bestuur en divisiemanagement. Dit jaar zal een leiderschapsprogramma ontwikkeld worden, hierin wordt jouw toegevoegde waarde verwacht. Andere prioriteiten zijn: verdere ontwikkeling van het expertisecentrum, duurzame inzetbaarheid en strategisch arbeidsmarktbeleid.

Magnet
Reade werkt met het Magnet concept. Verpleegkundigen hebben meer zeggenschap in de organisatie, Reade werkt met functiedifferentiatie en er zijn meer opleidings- en loopbaanmogelijkheden. Niet alleen verhoogt het het werkplezier, het zorgt ook voor mooie ontwikkelingen binnen Reade. Het Magnet-principe wil Reade breder gaan inzetten binnen de organisatie. De Manager HRM heeft hier een initiërende rol in.
 

Functie eisen

Als Manager HRM beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • Academisch werk- en denkniveau; 
 • Meerjarige relevante leidinggevende werkervaring in een HR management positie;
 • Kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktproblematiek, organisatieontwikkeling en veranderingsprocessen; 
 • Ervaring met het vertalen van de HR visie naar strategisch beleid en praktische uitvoering;
 • Ervaring in de zorg is een pre;
 • Strategisch en analytisch denkvermogen, neemt initiatieven in de advisering van de Raad van Bestuur en het directieteam, overziet de gevolgen van besluiten en ontwikkelingen voor de organisatie als geheel.

Daarnaast herken je in de volgende competenties/persoonlijke kenmerken:

 • Positief en inspirerend;
 • Energiek en ondernemend;
 • Strategisch maar ook hands on en pragmatisch;
 • Organisatiesensitief en verbindend;
 • Daadkrachtig en resultaatgericht.
   

Organisatie

In 2020 heeft Reade de koers met een vergezicht naar 2030 bepaald. De ambitie is meer mensen in staat te stellen om meer uit hun leven te halen, door expertise te ontwikkelen en in te zetten in verbinding met anderen. In het Koersboek 2030 lees je hierover meer. Bij Reade werken ruim 800 professionals. Naast de twee hoofdlocaties van Reade in hartje Amsterdam biedt Reade zorg, ondersteuning en advies in tal van ziekenhuizen, kinderdagcentra en scholen in Amsterdam en omstreken. Reade doet er alles aan om cliënten weer grip op hun leven te geven. Dat doet Reade met de inzet van de allerbeste professionals, wetenschappelijk onderzoek, de mogelijkheden van de technologie, inventieve denkvermogen en betrokkenheid met cliënten. Met overtuiging, plezier en een positieve instelling. Iedere dag opnieuw.

Afdeling  
De manager HRM  geeft direct leiding aan de medewerkers van de afdeling HR. Op dit moment bestaat de afdeling uit 17 medewerkers (10 fte). De Manager HRM rapporteert rechtstreeks aan de het lid van de Raad van Bestuur.
 

Arbeidsvoorwaarden

Werken in een organisatie met pit! Terwijl Reade enerzijds permanent werkt aan balans tussen passie voor de zorg en gezonde bedrijfsvoering en aan transparante werkprocessen met duidelijk eigenaarschap, laat Reade zich ook inspireren door een nieuwe toekomstvisie Koers 2030! In een samenspel tussen zorg en ondersteunende diensten vervul je een cruciale rol. Reade biedt je een arbeidsovereenkomst met honorering in schaal FWG 70 van de cao ziekenhuizen. Uitgangspunt is een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband. En niet onbelangrijk: met plezier aan het werk gaan en kunnen groeien als professional én als mens. Dat vindt Reade belangrijk. Daar hoort onder andere ook bij: deelname aan het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met o.a. een fietsplan en een goede studiekostenregeling. Wil je weten wat Reade nog meer te bieden heeft? Kijk dan op de pagina Daarom Reade.
 

Procedure

Bij de werving en selectie laat Reade zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck, VOG en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van Aardoom & de Jong.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk zondag 4 juni tegemoet.

Contactpersonen 
Ronald Gaartman | 06-22233604 | gaartman@aardoomendejong.nl
Jerry Allon | 06-83177701 | jerry@aardoomendejong.nl