ratio pixel
Rechtbank Oost-Brabant

Manager Facilitaire Zaken Paleis van Justitie - Rechtbank Oost-Brabant (reactietermijn verstreken)

Korte beschrijving

Voor de rechtbank Oost-Brabant is Aardoom & de Jong op zoek naar een bevlogen en verbindende Manager Facilitaire Zaken voor het Paleis van Justitie. Ben jij de inspirerende en motiverende manager die, samen met alle facilitaire medewerkers, de doelstelling van optimale dienstverlening voor de gebruikers van het Paleis van Justitie gaat realiseren? 

 

Manager Facilitaire Zaken 
(36 uur, Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch)
 

Wat ga je doen?

Als Manager Facilitaire Zaken geef je leiding aan de facilitaire dienstverlening in het onlangs gerenoveerde en vernieuwde Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch en de rechtbanklocatie in Eindhoven. Moderne werkplekken bieden huisvesting voor de rechtbank Oost-Brabant, het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, het Openbaar Ministerie, de Immigratie en Naturalisatiedienst, de Raad voor de Kinderbescherming, het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en de administratie van Dienst Terugkeer en Vertrek. Binnenkort wordt ook de openbare hal gerenoveerd, evenals de zalen waar de zittingen van Rechtbank en Hof plaatsvinden. Kernwaarden van de rechtbank -en ook voor de uitvoering van de facilitaire taken- zijn: ‘rechtzoekende centraal' en 'met aandacht voor elkaar: we doen het samen’. Je bent als manager het boegbeeld van Facilitaire Zaken en zorgt samen met de operationeel leidinggevenden van de vier facilitaire teams voor een goede samenwerking en werkplezier. Je positioneert Facilitaire Zaken als betrouwbare dienstverlener voor alle gebruikers van het Paleis van Justitie. Samen met de leidinggevenden en adviseurs initieer je nieuwe ontwikkelingen op het terrein van facilitaire dienstverlening. Je bent een belangrijke adviseur en sparringpartner voor het bestuur van de rechtbank -aan wie je tevens rapporteert- en ook voor de andere organisaties die zijn gehuisvest in het Paleis van Justitie. Daarnaast treed je op als voorzitter van overleggen, stem je dienstverleningsovereenkomsten af en neem je deel aan landelijke rechtspraakoverleggen en -projecten. 
 

De organisatie

Facilitaire Zaken is organisatorisch ondergebracht bij de rechtbank Oost-Brabant, de grootste gebruiker van het Paleis van Justitie. Bij de rechtbank werken zo’n 730 medewerkers in teams in de verschillende rechtsgebieden en in de bedrijfsvoering. De rechtbank is een organisatie met trotse medewerkers die verantwoordelijkheid voelen en ook verantwoordelijkheid nemen.

Facilitaire Zaken 
Binnen Facilitaire Zaken is een aantal taken ondergebracht, zoals beveiliging, zittingsondersteuning, de Centrale Informatiebalie, logistiek (post, magazijn en repro), huisvesting en het archief. Met in totaal ruim 90 collega's, onder wie ook enkele stafmedewerkers, staat het team bekend om betrokkenheid, klantgerichtheid en gastvrijheid. Voor de geboden dienstverlening krijgen de teams hoge waarderingen van Paleis-gebruikers. Facilitaire Zaken werkt nauw samen met andere rechtspraakonderdelen (bijvoorbeeld met inkoop, en IT-dienstverlening) en met externe partijen als het Rijksvastgoedbedrijf (eigenaar en beheerder van het Paleis van Justitie) en de Rijksschoonmaakorganisatie. Voor Facilitaire Zaken is een budget beschikbaar van ongeveer 11 miljoen euro per jaar. Het Paleis van Justitie heeft 53.871m2 bruto vloeroppervlak en telt in totaal ongeveer 1.400 werkplekken.
 

Wie ben je en wat breng je mee?

Als manager Facilitaire Zaken ben je toegankelijk en zorg je voor een werkomgeving waarin vertrouwen, gelijkwaardigheid en veiligheid voor medewerkers essentieel zijn. Met kansen voor talentontwikkeling en leren. Je bent verbindend en tegelijkertijd ook duidelijk in wat je van medewerkers verwacht en wat zij van jou kunnen verwachten. Je bent sociaal vaardig en schakelt gemakkelijk in de interactie met diverse partijen en op verschillende niveaus, zoals gebruikers binnen het Paleis van Justitie, andere gerechten, het Landelijk Dienstencentrum Rechtspraak, IVO, de Raad voor de Rechtspraak en het Rijksvastgoedbedrijf. Je combineert kennis, kunde en persoonlijkheid om overtuigend op te treden als gesprekspartner voor facilitaire zaken en om samenwerking te realiseren in complexe omgevingen. Je fungeert op betrokken wijze als coach voor de leidinggevenden van de facilitaire teams. Je communiceert makkelijk alsook met vanzelfsprekendheid binnen alle geledingen van de organisatie en bent als manager zichtbaar en toegankelijk voor alle medewerkers van Facilitaire Zaken. Je vindt diversiteit en inclusie in de werkomgeving vanzelfsprekend en je zet daar ook actief op in. 

Je hebt oog voor innovatieve facilitaire ontwikkelingen en je handelt analytisch en praktisch. Je houdt rekening met context bij beslissingen en je hebt ervaring met beleidsontwikkeling. Je weegt uiteenlopende belangen af in de voorbereiding van besluitvorming om optimale resultaten te behalen.

Voor een goede invulling van deze functie is een HBO+/WO -werk- en denkniveau vereist, met bijvoorbeeld een opleiding Facilitair Management of Bedrijfskunde.  Verder heb je (ruime) ervaring als facilitair manager in een (middel)grote organisatie. Ervaring met verandermanagement en professionaliseringtrajecten is een pré.

Wat bieden we jou?

De rechtbank Oost-Brabant biedt een dienstverband voor één jaar, met de intentie over te gaan tot een vast dienstverband bij goed functioneren. Daarnaast:
  • afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris in schaal 14 (tussen € 5.126,- en € 7.493,- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur per week);
  • een Individueel Keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. Je kiest zelf waaraan je dit budget gaat besteden: uitbetaling, extra uren opnemen of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen zoals een fiets of studie. Dit IKB-budget bedraagt 16,37% van je salaris;
  • verlof van 144 uren + IKB-uren (21,6 bovenwettelijke vakantie-uren en eventuele leeftijdsuren) bij een werkweek van 36 uur;
  • pensioenopbouw bij het ABP;
  • een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer als je reist met het openbaar vervoer (2e klas) en goede regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten.

Procedure

Bij de werving en selectie laat de rechtbank Oost-Brabant zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. 

Jouw reactie, voorzien van een motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor 5 oktober 2023 tegemoet. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van Aardoom & de Jong.

Voorlopige planning  
Selectiegesprekken bij Aardoom & de Jong: week 39-41    
Selectie kandidaten samen met opdrachtgever: week 42        
1e gespreksronde bij de rechtbank Oost-Brabant: week 43    
2e gespreksronde bij de rechtbank Oost-Brabant: week 44/45
Assessment en arbeidsvoorwaarden: week 46-48
Afronding: voor 1 december 2023.

Contactpersonen
Ton Rooijers | email: ton@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-51073047  
Jerry Allon | email: jerry@aardoomendejong.nl | telefoon: 06-83177701