ratio pixel
Pre Wonen

Bestuurssecretaris - Pré Wonen

Korte beschrijving

Voor Pré Wonen is ADJ op zoek naar een daadkrachtige en maatschappelijk betrokken Bestuurssecretaris. Ambieer jij een brede rol in een ambitieuze organisatie met een open en lerende cultuur? Lees dan verder!

 

Bestuurssecretaris
Aanjager, verbinder, generalist
(30-36 uur, Velserbroek)

Functieomschrijving

“Een fijn thuis voor iedereen” vraagt de komende jaren om slimme keuzes en veel  betrokkenheid van alle medewerkers van Pré Wonen. Als Bestuurssecretaris lever je een grote bijdrage aan het voorbereiden van deze keuzes voor (toekomstige) huurders, bestuur, directie, medewerkers, ondernemingsraad en externe stakeholders. 

Dat doe je door het adviseren en ondersteunen van de Bestuurder op inhoudelijk, juridisch en organisatorisch vlak. Daarnaast ondersteun je de Raad van Commissarissen in hun toezichthoudende rol. Je draagt zorg voor effectieve besluitvorming volgens de geldende governance principes. 

Vanuit natuurlijke interesse heb je duidelijk zicht op landelijke, regionale en lokale volkshuisvestelijke vraagstukken en actuele kennis van wet- en regelgeving. Je verbindt deze aan de strategie van Pré Wonen en vervult met deze kennis je rol als sparringpartner naar alle betrokkenen op actieve en constructieve wijze.

Jouw profiel

Om deze impactvolle en strategische rol goed te kunnen vervullen beschik je over:

  • Ervaring als bestuursadviseur of bestuurssecretaris of;
  • Ervaring met beleids- en bestuursprocessen en juridische affiniteit.

Ervaring met de corporatiesector is een pré.

Minstens zo belangrijk als je ervaring zijn je persoonlijkheid en je vaardigheden:

  • Je bent analytisch en hebt overzicht;
  • Je bent alert en daadkrachtig;
  • Je combineert oog voor de lange termijn met oog voor details;
  • Je bent loyaal én onafhankelijk; 
  • Je bent open en transparant;
  • Lef en tact zijn mooi in balans;
  • Je communiceert zeer helder, zowel schriftelijk als mondeling.

Organisatie

Pré Wonen streeft voor ‘Iedereen een fijn thuis’ na en is een klantgerichte, solide corporatie met een groot sociaal hart. De corporatie staat voor excellente dienstverlening naar haar huurders en zoekt graag de samenwerking op met partners in de regio. Pré Wonen beheert circa 16.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. De organisatie is in beweging om een steeds betere invulling te geven aan haar waarden van gedreven, uitblinken, professioneel, co-creatie en eigenaarschap.

Op sectorniveau werkt Pré Wonen aan de volgende uitdagingen: verduurzaming, leefbaarheid en het bouwen van zoveel mogelijk betaalbare sociale huurwoningen. 

Je legt in deze rol direct verantwoording af aan de Bestuurder. Verder werk je intensief samen met de Directie (2 leden), het MT (6 leden), de Concerncontroller en de Raad van Commissarissen.

Arbeidsvoorwaarden

Pré Wonen biedt een contract voor onbepaalde tijd. Het betreft hier een functie voor 30-36 uur per week in schaal L, met een pakket van uitstekende primaire (maximaal € 6.544,- bruto per maand) en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast krijg je een Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden met daarin onder andere je vakantiegeld, gratificatie en welzijnsbudget. Je bepaalt zelf wanneer en waarvoor je jouw budget inzet. Bij Pré Wonen krijg je kansen om jezelf te ontwikkelen en uiteraard horen daar goede opleidingsfaciliteiten bij.

Procedure

Bij de werving en selectie laat Pré Wonen zich bijstaan door het bureau ADJ. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via onderstaande solliciteerknop/de website van ADJ.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 23 november a.s. tegemoet.

Planning procedure:
Gesprekken bij Aardoom & de Jong: week 46-48
1e gesprekronde bij Pré Wonen: 13 en 14 december
2e gespreksronde bij Pré Wonen: 19 december
Referenties en diplomacheck: 19-22 december
Arbeidsvoorwaardengesprek en benoeming: idem

Contactpersonen
Marieke van Kilsdonk | e-mail: marieke@adj.nl | telefoon: 06-2883 0683
Jerry Allon | e-mail: jerry@adj.nl | telefoon: 06-8317 7701